Blijf op de hoogte en volg Simon
18 Mei 2022 | Nederland, Gewande
Biesbosch
Op tijd naar het veer, want dat vaart vanaf 10 uur en kan Max 12 fietsers meenemen, dus zorgen we dat we er op tijd zijn. Maar goed ook, want we zijn niet de eersten en de boot is al direct vol. De kapitein besluit te vertrekken: 10 voor 10! Maar goed dat we op tijd waren! We steken over naar de Biesbosch, prachtig natuurgebied en wind in de rug. Al snel zijn we in Werkendam en kunnen we aan de koffie, terras aan een haventje.
Gisteren heb ik gerepareerd: de Helinox stoel van Manus, met een naald, ijzergaren en een tang. Verder het achterspatbord van Ans d’r fiets, dat loshing. Gerepareerd met een tandenstoker en een tiewrap. En vandaag mijn Ortlieb achtertas die steeds los schoot. Ik ben er heimelijk trots op dat het allemaal lukte!
Na Werkendam gaat het in gezwinde spoed verder naar Sleeuwijk en Woudrichem, steeds langs de Waal. Uiteindelijk strijken we neer op een terras in Zaltbommel. Boodschappen zijn al gedaan. We zoeken een camping en bellen wel vier campings. Nergens gehoor. Uiteindelijk vinden we minicamping Ter Drucht, Gewande, gemeente Den Bosch. Nog 17 km te gaan. Binnen een uur zijn we er, tenten opzetten, eten koken, weer helemaal tevreden! Manus vertelt enthousiast over zijn ervaringen in Zambia en Nicaragua.
Onderweg opmerkelijk: weer heel veel ganzen met jongen, ontzettend veel. Ik voorspel dat eind dit jaar het jagen op ganzen weer wordt toegestaan!
18 Mei 2022 - 22:04
Rosa:
Lekker bezigggg! Goede praktische oplossingen pap:) Ik trakteer jullie morgen op koffie met Bossche Bol! Succes nog! -
19 Mei 2022 - 09:03
Anne-susan:
Super leuk om al jullie fiets avonturen te lezen! Tot zaterdag -
19 Mei 2022 - 11:02
Toos:
Mooi verhaal weer. Fijn dat je zo handig en inventief bent