- Reisverslag uit Orvieto, Italië van Simon Wessels - WaarBenJij.nu - Reisverslag uit Orvieto, Italië van Simon Wessels - WaarBenJij.nu

Blijf op de hoogte en volg Simon

27 Juli 2022 | Italië, Orvieto

Dag 15 van de camping naar

De camping zag er niet uit, maar het sanitair ging gelukkig nog wel. Vanmorgen zagen we waarom het zo vervallen was: het water in het meer was erg vies en het strandje stonk.

Het restaurant echter was verrassend goed. Midden in de rimboe, maar een heel mooie ruimte, een enorme wijncollectie- en kaart, prima eten en goede bediening. We hebben er tot 10 uur gezeten.

Slapen op de camping ging goed; ik moest om 4 uur de tent even uit en merkte toen dat het doodstil was, je hoorde niets, geen auto, geen vogels, geen krekels, niets! Heerlijk, ik heb een tijd buiten gestaan om er van te genieten. De camping was overigens gratis, niemand gezien!

Onderweg fietsen we veel langs een spoorlijn en zien veel treinen passeren: heel Mooie treinen!

Ook verbazen we ons over de nauwkeurige afstandaanduiding op de fietsbordjes: Orvieto 38,45 km zien we bv staan.

We maken een flinke klim, maar ook met mooi resultaat: prachtig uitzicht over het dal en een heel mooie route. En met een lange afdaling naar Orvieto Scalo. Daar vinden we direct een zeer geschikt hotel. Even douchen en dan gaan we met de funicolare, zo’n treintje dat steil de berg opgaat, naar het oude Orvieto. Blij dat we dat gedaan hebben, want ik kende de stad niet, maar indrukwekkend! Misschien wel de mooiste dom ooit gezien. En een prachtige binnenstad met maar weinig toeristen. Na een eenvoudige doch voedzame maaltijd, kijken we nu tevreden naar Duitsland-Frankrijk!

• 27 Juli 2022 - 23:04

Henk Verdonck:

Met mijn laatste slok Trappistes Rochefort 8 , als slaapmutsje,
    zit ik weer helemaal in mijn eigen vertrouwde en comfortabel welbevinden.
    Heel lang geleden zou een Avondgebed als overdenking en dagsluiting daar deel van uitmaken maar nu zijn mijn fantasieën meer ervaren , gedempter , bedeesder en minder sportief en zonder scoren.
    Buona notte.

• 28 Juli 2022 - 07:41

Toos S:

Zo, ik ben eindelijk ‘bij-gelezen’. Wat weer een prachtige avonturen beleven jullie onderweg. Succes verder onderweg naar Roma.