- Reisverslag uit Vitorchiano, Italië van Simon Wessels - WaarBenJij.nu - Reisverslag uit Vitorchiano, Italië van Simon Wessels - WaarBenJij.nu

Blijf op de hoogte en volg Simon

28 Juli 2022 | Italië, Vitorchiano

Na het ontbijt gaan we klimmen en na veel inspanning komen we boven aan. Twee Nederlanders op e-Bikes arriveert ook en maakt een praatje met ons: stevig klimmetje niet, vindt de dame. Ja zeg ik (het was een klim van wel 15%). Oh, maar jullie hebben geen batterijtje en wij wel, roept de dame enthousiast uit. Ja, zeg ik.

We gaan verder, weer klimmen, en in de volgende plaats, Bagnoregio, doen we een koffie. Ik zie een jong stel dat al aan de prosecco en bier gaat. Een kwartier later nog een. Ik laat weten dat ik jaloers ben, geen alcohol omdat ik nog moet fietsen. Blijkt dat het een Belgisch stel betreft dat viert dat ze vandaag een huis in Italië gaan kopen. Eerst een paar jaar als vakantiewoning, daarna als vaste verblijfplaats. Ik feliciteer ze en we gaan verder. In het bos verderop doen we de lunch.

De elektrische Nederlanders komen enthousiast groetend voorbij.

Wij merken dat we weer moeten klimmen en komen hijgend aan in Vitorchiano. Tijdens het drankje op het terras besluiten we dat we niet verder hoeven. Wederom hebben we geluk, want een paar honderd meter vinden we een prima B[e-38]B. De eigenaar spreekt een beetje Duits, dus dat gaat prima.

Na het douchen gaan we verkennen.Vitorchianoblijkt een verrassende plaats te zijn. Als ik denk bij het kasteel te kijken, is het geen kasteel, maar een oude muur, waarachter zich een eeuwenoud dorpje bevindt.Ik bekijk de smalle straten en geniet van de sfeer. Voor de verandering eten we pizza met een heerlijk nagerecht, waarvan we de naam niet meer weten.

• 29 Juli 2022 - 08:17

Anja:

Simon, je bent naast je tennisqualiteiten dus ook een reisleider; erg leuk te lezen over die kleine pittoreske plaatsen.
    Manus en Simon.. zet hem op!
    Bijna in Rome..:)

• 29 Juli 2022 - 17:09

Gerard Van Rosmalen:

Zo te zien nog 88 km. Geniet er van.