Dag 7 Er gaat wel eens iets fout!
Blijf op de hoogte en volg Simon
01 Augustus 2021 | Frankrijk, Metz
Toen we gisteren de camping opreden, die is gesitueerd rond een vijver, kwam we een mevrouw op de fiets tegen, die ons vriendelijk begroette. Op een gegeven moment viel het ons op dat ze telkens weer langs fietste en elke keer weer vriendelijk groette. We gingen vermoeden dat het haar dagbesteding was, maar keken vanmorgen tevergeefs naar haar uit.
We vertrokken vanmorgen voorspoedig vanaf de camping; mooi weer, route langs de Moezel, dus vlak en bewegwijzerd. Na een uur rustig fietsen stonden we opeens weer voor de ingang van dezelfde camping! Wat er fout ging weten we niet precies. Maar het is wel een beetje frustrerend als je opnieuw moet beginnen en langs dezelfde weg moet gaan. Even slikken en daar gingen we weer, na een uur Thionville en daar wat boodschappen en een terras gedaan.
Heb ik gisteren nog op de Luxemburgse bordjes gemopperd, die niet nauwkeurig waren; nu hebben we te maken met Franse bordjes en de Franse slag (Ans en Wil weten het nog wel, een aantal jaren geleden op onze tocht door West-Frankrijk). En dat betekent dat er eerst een prachtige en duidelijke borden staan en dan een eind verder een onduidelijk pijltje en vervolgens helemaal niets! Ook in Thionville ging het een paar km mis. En een uur later weer, nu kwamen we uit op een onverharde weg, langs een visvijver en vervolgens moesten we de fiets door de struiken sleuren, over een berg grind trekken voordat we weer op de route kwamen.
Maar dat laatste stemde tevreden, dus na nog een zonnig terras, speciaal voor fietsers waren we al snel in Metz, waar we nu op de stadscamping staan. Met alleen maar Nederlanders, lijkt het.
Even douchen en dan naar de kathedraal en in de stad uit eten.
Malling -Metz 70 km (waarvan dus 20 dubbel) en 222 hoogtemeters
01 Augustus 2021 - 20:36
Hidde:
Simon en Manus,
Verrassend dat je weer op weg bent met de fiets. Toen ik je belde met jouw verjaardag wist je nog niet van deze tocht.
Onze werkzaamheden op de camping zitten er weer op. Twee weken thuis tot de boot vertrekt naar Marker Wadden. (16 tot en met 23 augustus) In die twee weken samen op de fiets rondje Friesland (ex collega), Groningen (zus en zwager) en Drenthe, Volgende week zaterdag de Elfstedentocht (individueel) proberen uit te rijden met verzorging onderweg van Marjel (16e keer) Jullie nog een goede reis op weg naar? De eerste verhalen heb ik gemist. Groetjes aan Manus en Ans, ook van Marjel.