Dag 9 Sluisjes en vissers....

Door: Simon

Blijf op de hoogte en volg Simon

03 Augustus 2021 | Frankrijk, Charmes

Gisteren schreef ik dat het een flinke klim was naar de camping. Welnu, de afdaling naar Nancy leverde een flinke snelheid op: 61,5 km/hr zonder bijtrappen! Het was dus echt steil!
In Nancy hebben we nog even het Stanislaw-plein bekeken: schitterend!
Apart verhaal, dat een Poolse vorst ter compensatie Lotharingen kreeg.
Maar goed, wij gaan verder, redelijk weer na een natte nacht. We fietsen vooral langs een kanaal, wel mooi, maar verder weinig over te vertellen. Behalve dan dat er erg veel sluizen in zaten, heb niet geteld, maar schat dat we er vandaag 50 hebben gezien, op een traject van ongeveer 53 km. Er varen nog boten op ook. Ik snap niet dat er mensen zijn die dat leuk vinden, de hele dag op een boot waar je niet af kunt en elke weer een hele tijd wachten tot de sluiswachter komt en je weer verder kunt. Ook snap ik de vissers niet: ze besteden een kapitaal aan een stoel die je verstellen kunt zodat je recht zit op de steile oever, tent ernaast, een visnet, een aantal hengels etc etc. En dan de hele dag naar de dobber staren....
Beste lezer, ik begrijp wat je nu denkt: dat er ook mensen zijn die niet snappen wat er leuk is aan het de hele dag op een fiets zitten en ‘s nachts in een klein tentje slapen! Maar goed dus dat niet iedereen hetzelfde doet.
Vandaag kwamen we weer door een aantal kleine Franse dorpjes en weer is onze ervaring dat er wel mensen wonen maar dat er totaal geen voorzieningen zijn: geen bakker, geen cafeetje, geen supermarkt, niks! Hoe ze dat allemaal doen, joost mag het weten. Vooral voor oudere, niet mobiele mensen lijkt het me knap lastig.
Vandaag hebben we in ieder geval geen koffie kunnen drinken, we hebben zelf maar water gekookt en oploskoffie gedronken.
We staan nu op de camping bij Charmes. Opvallend veel fietskampeerders.
Fauna onderweg: een ijsvogel en veel wouwen, rode en zwarte.

Villers lès Nancy - Charmes 67 km, 255 hoogtemeters

• 03 Augustus 2021 - 21:15

Anja:

Wederom top gaande jullie, doch niet overmoedig worden mbt afdalingen hè. Willen jullie heelhuids terug zien!
    Plein Nancy is adembenemend idd.