Dag 10 De bergen komen!
Blijf op de hoogte en volg Simon
04 Augustus 2021 | Frankrijk, Vagney
We hadden een redelijk makkelijke fietsdag: eerst langs het kanaal naast de Moezel naar Epinal, daar een terras, een uur later onze lunch op een idyllische plaats en toen door naar Remiremont, een leuk dorp.
Het laatste stuk over een vroegere spoorlijn (voie verte) naar de camping van Vagney. Opvallend druk en op dit moment speelt er een jazzy-achtige band.
Overigens hadden we eergisteren de primeur: op de camping moest ik mijn COVID-inentingsbewijs tonen! En gisteren weer. Goed dat ze het doen, alleen niet zo consequent. Manus, die buiten stond te wachten, hoefde niks te tonen.
Wat ik me onderweg ook bedacht, is dat we in een lawaaierige wereld leven. Dat merk je als je s nachts in je tent ligt: op 2 campings na hoorden we de hele nacht door het geluid van een snelweg in de buurt!
We zijn nu in Vagney. Ik benieuwd naar morgen: we kijken tegen flinke bergen aan, dat zal dus morgen wel anders gaan dan vandaag!
Naschrift: het zag er wel aardig uit: overdekte tent, veel mensen, een pizzaoven. Dus wij ook een pizza... stelt niks voor, een soort aangebrande crêpe. Zoals Manus zei: je betaalt €1 voor de pizza en €6 voor de muziek.
Het is in ieder geval zo weinig dat we alsnog zelf moeten koken. Pfff....
Charmes - Vagney 75 km, 500 hoogtemeters, regenachtig.