Dag 11 Nat, nat en koud
Door: Simon
Blijf op de hoogte en volg Simon
05 Augustus 2021 | Frankrijk, Thann
Waarnemingen van de laatste dagen:
- Antennes. We zagen overal nog de ouderwetse antennes, die sprieten en die harken, die je bij ons toch niet meer ziet.
- Citroën Berlingo: de auto die we nu nog hebben, zie je erg veel in Frankrijk. Uiteraard ook in Peugeot- en Renault-uitvoering. Ik zal de onze straks missen, vanwege het grote gebruiksgemak dat we ervan ondervonden.
- Overigens rijden Fransen lang niet allemaal in Franse auto’s, de Dacia zie je bv ook veel.
- Grote gebouwen. Zelfs in de kleinste dorpen zie je wel kasten van huizen, 3-4 verdiepingen hoog en erg groot. In Nederland zie je wel flats en woontorens, maar toch zelden zo’n herenhuisachtig groot gebouw.
- Onduidelijke gebouwen. In de bebouwde kom, maar ook in de middel of nowhere zie je opeens panden staan, waarvan je niet snapt wat de bestemming is. Vaak ook slecht onderhouden en onbewoond
- A vendre. In Frankrijk zie je overal woningen te koop. In de dorpen vaak ook met een bord dat er duidelijk al langere tijd hangt.
- Zonnepanelen. Zie je nauwelijks. Toch heel anders dan bij ons, België en Duitsland. Ik moest er aan denken toen we een man tegenkwamen, ik dacht eerst op een scooter. Maar toen hij dichterbij kwam bleek het een fietser, die een soort hokje om de fiets had gebouwd en achterop een heus zonnepaneel had gemonteerd!
Voor de komende dagen wordt er voor deze streek weer veel regen voorspeld. Geen leuk vooruitzicht.
Nu eerst maar uit eten in Thann!
Vagney - Thann 55 km, 554 hoogtemeters, Max snelheid 47,52 km/hr
05 Augustus 2021 - 18:18
Anja:
Wat erg, al die regen, kou! Beter rustdagje met wellness?
Maar positieve.. huisje in Fr.. ik zou zeggen.. kopen..maar wel met café en supermarche in de buurt.
Zet ‘m op mannen! Al zo ver op weg, op naar Zwitserland.. -
06 Augustus 2021 - 12:38
Anton:
Hallo Manus en Simon,
leuk om jullie verslag te lezen. Waar gaat de reis heen , Rome?
Jullie vechten je door de bergen heen, petje af. Met 47km bergaf met volle bepakking, erg sportief! Dan moet je goede remmen hebben. Houdt jullie materieel het goed?
Hoe doen jullie dat met je energiehuishouding? Gebruiken jullie energiedrankjes, om de twee uur een broodje?
Op dit moment finale hockey dames Argentinië Nederland: 1-3 Baanrennen finale: Lavreysen wint van Hoogland (dan blijven jullie een beetje bij)
Ik wens jullie een droge en zonnige dag,
Groet,
Anton -
06 Augustus 2021 - 15:23
Toos:
Hoi, hoorde net van Ans dat jullie weer op weg zijn. Dus even alle verslagen gelezen. En ik moet zeggen dat ‘verheugt’. Wat een avonturen weer. Succes en veel plezier met de tocht naar het Comomeer. Groetjes