Dag 18 Cols en campings

Door: Simon

Blijf op de hoogte en volg Simon

12 Augustus 2021 | Frankrijk, Saint-Quirin

Gisteravond was er nog een concert op de camping. Hebben we een uur naar geluisterd, drankje erbij en toen naar bed. Eerst nog flink wat lawaai rondom, maar uiteindelijk een goede nachtrust gehad.
Vanmorgen welgemoed op weg, de cols tegemoet. We begonnen met de col de Steige, 520 m hoog, begon rustig, maar was toch redelijk pittig. Mooi uitzicht over het dal onderweg. Afdaling door een paar gemoedelijke dorpjes en pure natuur. Uiteraard koffie/choco op een terras, waar ik zag dat de woning tegenover te koop was. Vraagprijs €60.000. Ik wilde al gaan onderhandelen, toen de buurman tussenbeide kwam en zei: is al verkocht.
Een paar dorpen verder raakten Manus en ik elkaar kwijt. Hoe precies weet ik niet, maar de telefoon is dan een uitkomst. We loodsten elkaar weer op het goede spoor en toen begonnen we aan de col du Donon. Dat was werken! Steil, op het heetste van de dag (32°C) en druk verkeer. Dat laatste maakt dat je lawaai en uitlaatgassen binnen krijgt, wat het allemaal niet makkelijker maakt. Maar de oude knarren hebben het weer gefixt! Boven op de berg nog een drankje en toen een heel lange afdaling.
Die bracht ons bij de camping municipale in Saint Quirin. €18,40! Geen winkels, dus we moeten helaas uit gaan eten.

Misschien wel aardig om iets over onze campingervaringen te vertellen. Of beter, over dingen die ons verbazen!
- we hadden een camping waar elke kraan alleen maar warm water gaf!
- Een camping waar de afvalbakken zeer acentraal lagen. Niet bij uitgang, nee, in een uithoek waar je alleen moeizaam lopend kon komen.
- Een camping waar ik een formulier kreeg waar ik alles moest invullen, naam en adres, geboortedatum, nummer identiteitsbewijs, plaats waar dat werd uitgegeven, e-mailadres, telefoonnummer enz. Enz. Op alle andere campings was alleen naam en adres genoeg.
- Een camping waar ‘s morgen tussen 8 en 9 het mannensanitair was afgesloten wegens schoonmaak. Tijdens spitsuur! Gevolg was dat alle mannen naar de vrouwenafdeling gingen...
- Een camping waar twee meisjes van de receptie rondgingen om iedereen te vertellen dat er om 20.45 uur een concert zou zijn. Concert begon uiteraard om 21.15 uur en niemand van de camping kon dat missen, zo hard!
- Een camping waar ze om 7 uur ‘s morgens begonnen met grasmaaien.
- Een camping met een douche, zonder haakjes of plankjes om je spullen droog weg te kunnen hangen/zetten.
Als ik ooit nog een camping begin, zal dat allemaal veel beter geregeld zijn! Overigens, we staan nu op een goedkope camping municipal, maar het sanitair is perfect, zo mooi!

Bassemberg - Saint Quirin 62,5 km, 840 hm.

• 12 Augustus 2021 - 20:07

Anja:

Dat is een goed idee..camping starten.. met tennisbaan op z’n minst!
    Ik ken al een aantal gasten die zeker gaan komen.
    Die ‘oude knarren’ zijn zo oud nog niet, zo fit als een hoentje.
    Zet ‘m op jongens, morgen nieuwe dag!